söndag 30 december 2007

Nya projekt och SPRIT


Här är en bild på ett växthus som jag håller på och projekterar för att bygga nästa sommar, vi hade turen att vägverket bytte ut alla våra fönster som låg emot vägen som vi bor vid, då de måste minska på buller, så kan det vara att bo i en gammal lanthandel, men i stället så fick vi 9 nya fönster som är treglas och med isolerglas, allt ljud försvann i princip. Vi fick även behålla alla de gamla fönstrena som nu skall bli ett växthus nästa sommar, fast det kommer inte bli så stort som på bilden utan efter de nya friggebodsreglerna dvs 15 kvm. Och jag kommer sätta spiror längs hela taknocken för att få en "Viktoriansk" touch på det hela. Kanske min fru kommer att vänja sig vid de små svartgula sakerna som flyger om kring om hon får vistas i ett växthus dagarna i ända, jag har även tanke på att placera en gammal kamin i huset så man även kan sitta och mysa där vintertid.

Sedan måste jag bara visa mitt innehåll i mitt spritskåp eller rättare sagt de två nedersta hyllorna som innehåller mummat. Detta med tanke på alla kommentarer och diskussioner om min frus smaklökar. Ha en bra dag alla och hörs vi inte innan morgondagen så ha ett gott nytt år och jag hoppas att vi ses nästa år.


Wolf

9 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Åh det kommer bli superbra! Vi gjorde precis desamma, alltså byggde ett växthus av våra gamla fönster..det är klart till 90% så vi får ta sista 10% nu i vår...Är just på jakt efter gammalt tegel att lägga på golvet i växthuset. Vill gärna kunna sitta o mysa därinne i en skön stol med en god bok. Har redan planterat en vinranka som skall klänga runt i taket lite sådär lagom mysigt :)
Kram
Mia
PS Snart kommer antagligen friggebodreglerna utökas till 20kvm det blir ju ännu bättre :)

latara sa...

Hej älskling,

kan du inte snöa in på sliskig likör i stället för whisky så att jag får en chans att briljera som en riktig Quinna? *fniss*

Puss, Karin

Lilla Blanka sa...

Du kan läsa här om nya friggebodreglerna:

http://www.boverket.se/templates/page.aspx?id=3357&epslanguage=SV

Gyttrig lagtext, men det skall nog gälla från 1 jan 2008 tror jag. Det är klubbat JA i alla fall :)

Lilla Blanka sa...

oj vilken tur, jag gick precis förbi datorn på väg in till TV:n (hyrt DVD som vi skall kolla på) så såg jag ditt inlägg :o
Vi grävde (eller rättare sagt jag grävde, för min man var helt emot växthusbygget från början så jag har gjort nästan allt själv)...grävde ur en "ränna" och la i makadam/grus och sedan murade jag med lecablock ett skift. Det hade jag som grund när jag ställde "syllen" på och därefterfönstrena. Jag kan maila ett par bilder i morron eller senare i kväll där jag tror det syns.
Mia

Snäckornas sjö sa...

Hej du din whiskyälskande varg!

Jag skyller på allt annat förutom på mig själv ;-) Lättast så...

Tittade in på din samling, men såg inte så bra. Och nej, det är inte åldern...är ung, übersmart och snygg (fråga frugan bara ;-)). Skyller på fotografen ;-)

Tipsade Latara angående en whiskysort som är min favorit, men fick ej något svar. Inser ju förstås efteråt att det var DIG man skulle tipsa, inte henne! Återigen var det inte mitt fel, utan...ehhhh...någon annans *insert any favourite scapegoat here* ;-)

Testa "Isle of Jura" om du inte har gjort det redan. Supergod!

Gott nytt år! Rock'n roll!!! Deep Purple 4-eva ;-)

Änglahem sa...

"Bullseye" *hihi* jo du kunde tänka mig det!!

Växthus bygge, vad spännande! Det få vi väl följa här på bloggen hoppas jag? Har suttit och "dreglat" över Mias, ska jag nu få sitta här och sukta med...*buhu* maaaken.....leta fönster nu!

Ha det gott!
Kram
Ulrika

Änglahem sa...

Smart idé där, åh tänk å fin en liten söööt bärbar dator....kan se mig själv i solstolen till sommaren och blogga samtidigt som en blir brun. Sol ja, det klart om den nu vill visa sig.

God Natt och sov gott jämte din goa fruga.

Kram
Ulrika

Jes/Vita villa vila sa...

Kul att hitta Villa grå´s make :)

Gott nytt år!

Kram Jes

Änglahem sa...

Dagens Wolf,

Hoppas ni får ett fint slut på det gamla och bra start på det nya!
Hoppas 2008 blir ett toppen år för alla goa själar.

Det finns ett medd. till dig på min kommentarssida idag från Nicolinas boning, kika in o se.

Må så gott
Kram
Ulrika