måndag 11 februari 2008

Svenska Kyrkan bah!


Grr vad jag är arg, jag har i ett antal dagar försökt få Svenska Kyrkan att visa upp lite av sin medmänsklighet och kristna syn som de påstår sig tro på. Men tyvärr har de uppvisat att vad de egentligen står för är hyckleri och dubbelmoral.

Jag hade en kund någonstans i Sverige, som tyvärr avled för några veckor sedan, denne kund kom till Sverige för ett antal år sedan, men efter att Kyrkan separerats från Staten, kundens närmsta anhöriga ville begrava denne i kyrkan men får tyvärr nej. Med hänvisning till att kunden inte var medlem i Kyrkan. Nu är det så att dennes närmsta anhöriga är medlem och varit så i över 60 år. Och i Kyrkyordningen står det att man skall beakta särskilda skäl, detta har kyrkoherden helt struntat i. Fast som den anhöriga sagt, h*n blev svensk medborgare men tron att genom detta fått allt som en svensk medborgare får, och den anhörige är sedan födseln med i Kyrkan, och detta är inget de har tänkt på att man aktivt måste söka medlemskap.

Jag har haft samtal till Ärkebiskopen och biskopen i Stiftet, och idag hade jag samtal med stiftsjuristen, och då fick jag reda på att hade vi haft mer tid på oss hade vi kunnat överklaga till domkapitlet, men den infon "glömde" kyrkoherden ge oss.

Nä jag är mer än övertygad att jag gjorde rätt när jag gick ut kyrkan för mer än 20 år sedan. De har de sista dagarna bevisat att de som är ansvariga för kyrkan endast ser till pengar och regler och helt glömt bort vad kristna värderingar är, som t.ex. är att hjälpa och älska dina medmänniskor.

Fy f**n

Med hälsningar från en besviken

Wolf

1 kommentar:

envilsenloppa sa...

Ja kan bara hålla med , vad är det för j..la forntida installation ????
Värre än kungahuset , snudd på ;-)
Upprörda kramar / Lotta