söndag 24 februari 2008

Tårta. födelsedagar, överklagningar ... TID?

Halloj,

Några av er har funderat hur jag orkar? Rätt så enkelt för det 1:a så sover jag rätt så lite, som jag skrev till någon det är jag som sparkar upp tuppen för att han skall väcka andra =) Vad som menas är att jag sover c:a 5-6 timmar per natt, vardag som helg. Men ett sätt för att orka detta, för ibland blir jag trött och seg, rätt så lätt denna årstid, är att ta sig en styrketår med Chi San. Denna dryck smakar vedervärdigt men fungerar, vilket även vetenskapen konstaterat. Finns på hälsokosten. =)


Är man vaken 18-19 timmar per dygn hinnar man med rätt så mycket. Som idag, har jag hunnit hållt på i biblioteket, haft besök av min mor och styvfar, besökt två kunder, lagat middag, pratat ett antal samtal per telefon, skrivit en överklagan. jag ha hunnit blogga lite, Hmm vad mer, jo städat, burit in pellets oj oj, när man ser det så här verkar man vara stålmannen, men så är det inte. Jag har en egenskap att tvärsomna när jag väl slappnar av, fråga frugan =) Jag är hopplös när vi skall se på film , 25 minuter efter filmen börjat sover jag som en gris i soffan.


Men nu lämnar vi detta ämne, och går över till Månadens bild, ni verkar uppskatta detta och det är kul, skall bli spännande och se vem som tar bästa bilden under mars. Kom med nomineringar =)

Frugan har ju visat upp en målning jag gjorde för många år sedan, nu visar jag upp en till, den är inte så bra om en kritiker skulle titta på den, men vi gillar den. Fyren finns på riktigt i Danmark.


Då jag börjar diskutera konst, hamnar jag förutsättningslöst hos en av mina förfädrar, d.v.s. Jean Eric Rehn, han anses var den Gustavianska stilens fader, då han var Gustav III teckningslärare och hovintendent, bilden jag visar upp honom målad av A Rosén, då man diskuterar framgåsrika förfädrar måste jag citera en annan släkting: "
Förr i tiden var alla släktingar kronofogdar, präster, militärer och konstnärer och vad blev det av det av mig en sketen målare"

Av mig blev det till en början nednstående yrke, fast det har jag lämnat sedan många år, vad jag sysslar med nu har ni fått läsa om tidigare. Fast innan jag drog på mig uniformen arbetade jag i kök, först som kock sedan som servitör.


Med vad är synonymt med alla i Rehnsläkten (även om jag inte heter Rehn, hade en förfader för c:a 150år sedan att "nä min son skall heta efter mitt förnamn") är att vi alla håller på med någon form av konstarbete, musik eller hantverk. I mitt fall så målar jag och jag gillar att bygga möbler, pilasterkopian som ni ser på bilden är en av de första möblerna som jag har byggt.


Hyllan på frugans blogg är den näst sista, har hunnit bygga en till fast med ett annat utseende. Jag kommer eventuellt i kväll bygga en tilll hylla som jag när den är färdig kommer att lotta ut till er alla som besöker min blogg och lämnar en kommentar. Jag står även för frakten. Håll utkik efter den för när den syns på minsida så är det bara att skicka in kommentarer.

Nej nu struntar jag i det här, nu skall jag göra något annat skoj.


Ha en trevlig början på veckan.

Wolf

8 kommentarer:

Änglahem sa...

Joodu...nu är du bevisligen Stålmannen!!! Blev trött utav att bara läsa vad du hunnit med idag!!! OCH dåligt samvete...får nog ta och testa det där du dricker (just nu står det still vad det är det heter) tror att hjärnkontoret lagt ner för dagen!*hihi*

Ha en bra start på nya veckan!!

Kram
Ulrika

Hälsa frugan att det börjar närma sig nanisdags!*fniss*

Anonym sa...

Hahahahahahah...bilden på dig..hahaha
*kommer ihåg*

Du e duktig på måla och snickra
*imponerad*

Kram

Tidsmästarinnan sa...

Hyllan du gjorde till Karin var helt LJUVLIG!! Jag blev alldeles matt :-)
Kul att få veta lite om konstnärliga förfäder. Och tavlan du visar var jättefin!

KaosHouse sa...

Hejsan!

Läser allt du hinner med och har för dig. Själv sitter jag just nu i soffan med datorn i knät och en vilding på golvet. Min ursäkt för att inte få så mkt gjort är att jag måste passa fröken som nu är "högt o lågt" med gåstolen. Ingen lögn i sig, men jag skulle säkert kunna ta in nåt arbete hit och pyssla med under tiden... :) Jaja, dagen är lång och jag har iaf fått fart på tvättmaskinen - en bra början.

Angående din kommentar om dalmål/gotländska tänkte jag först: Nej, inte påminner väl dem om varann..? Men i skrivandets stund kom jag att tänka på hur min pappa pratar när han är i sin hembygd, och då kan jag nog inte annat än att hålla med! :) En by utanför Rättvik, och ibland förstår jag ju knappt vad de säger.
Det där med konstnärer i släkten: tror det mest är bönder och skogsarbetare för min del. Lite lustigt dock att det var min morfar som vid sidan om skogsarbetet sydde kläder åt sina barn. Mormor har vad jag vet aldrig sytt ett plagg åt dem! :)

Ska fortsätta med bildjakten senare. Det blir nog inte lätt - finns ju en uppsjö av duktiga fotografer där ute! Just det ja, får väl vänta in rätt månad först... haha!

HannaH i Det stora grå huset sa...

Hu, vilken ork du har!!!
Jag skulle inte palla längre än småbarnstiden kräver med för lite sömn...

I ditt inlägg om "picture of the month" så måste jag bara säga att jag tycker absolut att du har rätt i att ge den till Marie! Hon har ALLTID fantastiska bilder, och jag brukar ofta säga åt henne att hon nog borde jobba med det hon gör på bloggen...
Bra val!!! :-)

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

Ha det gott!
Hanna

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Blir lika imponerad varje gång jag är här inne!!! Er familj verkar var fulla av överskottsenergi och projekt hela tiden!?!?!?
Alltid lika kul att läsa din blogg!! (Men frugans är bättre...fniss)
Helen

Snäckornas sjö sa...

Aha...var det Chi-san den hette! Då tog jag fel, min heter Chi-rödvin som jag tar huttar från då och då ;-) Men jag blir inte piggare, bara tröttare...måste vara för mycket Chi i den och för lite rödvin ;-)

Kul med släktinfot! Min mormor hette Marin i efternamn och när jag var mindre ville jag ha det namnet för jag skulle bli en berömd filmstjärna när jag blev stor ;-) Du vet mitt förnamn kombinerat med Marin...åååhhh...som Marilyn Monroe, eller något! När jag blev äldre tyckte jag att det lät mera som en seriefigur...typ Betty Boop ;-) När jag nämner M. Marin till C tycker han att det låter som ett porrnamn :-O!!! Karlar... ;-)

Hyllan var kanon och jag ska spana efter den, så att jag kan vinna...vinner aldrig *gnällig* :-(

Och pic of the month, var en kanonidé! Ska hålla korpluggarna öppna och tipsa dig!

Kram/ M

Jessika sa...

Hej i lyan!
Dax att tänka på sömnen innan du kör i "diket"!

Det märks att du har en konstnärlig ådra både med pensel och hammare.

Ja, tur för dig att jag inte jobbade efter E4, då hade det varit risk att du hamnat i mitt §§ garn!!!

Skrattade gott när jag läste Snäckrosornas kommentarer till dig, HUMOR!

Hälsningar från Jessika.