lördag 2 februari 2008

Stress och åter stress

Har ni funderat på hur mycket man egentligen stressar! Inte nog att man skall fungera med sitt eget arbete, man skall sedan fungera hemma med familjen, samtidigt som man skall fixa och renovera hemma. En annan har ju lite fler deadlines än normalt, man skall hålla jämna steg med skatteverket, som att lämna in skattedeklerationer varje månad, nu i jan skulle man även lämna in kontrolluppgifter, samtidigt som ett antal anställda ringer sig sjuka/VAB så man måste fixa vikarier. På detta har man ett antal deadlines mot Försäkringskassan att hålla koll på, löner skall ut den 25:e. En evig rundgång! På detta skapar man sina egna deadlines, som att vi skall ha en bankvärdering om c:a en vecka för att förändra lånen samt låna lite mer för att fixa badrummet. Hitintills har vi inte lånat en spänn för att rusta huset, men jag känner nu att "Just detta rum" skall hantverkare få ta om hand om. Då vi inte har lånat en spänn på att rusta huset tar ju renoveringen "lite" tid, men jag tror ända att det är bättre så här, då det blir lättare att låna till "oförutsedda" utgifter som om pannan skulle rasa etc. "Ta i trä - peppar, peppar - tvi, tvi, tvi, osv." (skrockfull? Närå tar bara det säkra före det osäkra)

Det har hänt lite mer i vårt kök, men det kommer frugan säkert visa inom en eller två dagar, dock skall jag upp med rep.gips i taket och spackla och måla det först. Skall även försöka hinna med och sätta dit taklister och bygga in vitrinskåpen upptill.

Dock har jag en fundering, vi har ju köpt ett grymt köksbord, dock skulle det vara en c:a 20 cm kortare då det tar en stor plats i vårt kök, det är grymt snyggt etc. men för stort som sagt. 205cm lång och 110 cm brett. Stolarna frugan köpte på loppis har inte hunnits renoverats och de knakar oroväckande, inte för att man är "tung" men 95 kg fördelat på 192 cm kräver ändå lite av en stol. Därför har jag fundering på att införslkaffa denna matgrupp, vad tycker ni?Den är inte så dyr, bättre pris än ikea faktiskt, 3990:- inkl 6 stolar. (www.chillistore.se)

Ha en grym helg,

Tschüss,

Wolf

4 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Det låter som att du har lite mer stress som hänger med jobbet än jag har, men bortsett från det tycker jag att jag själv skapar mycket stress själv och det är ju så DUMT. Mycket av det jag lägger energi på att oroa mig för är rena i-landsproblem. Ska försöka bättra mig på det där.

Matgruppen tycker jag verkar helt fantastisk, och vilket pris!! I min värld hade den varit ännu snyggare helvit förstås, men det kan man ju alltid ändra om andan faller på. Ibland behövs det något mörkt som bryter av också.
Det knakar i loppisstolarna här också, en är förbjuden för gäster att sitta på eftersom vi inte vill bli stämda för vållande av kroppsskada eller så :-)
Ha det gott!

Lilla Blanka sa...

Har nästan haft på känn att ni har haft mycket nu det sista..Karin har inte varit så "synlig" den sista tiden så jag förstod att det var "nåt"..Hoppas ni inte mår dpligt av stressen, usch det är inte bra..Hoppas ni har kunnat koppla av i helgen och hämtat lite kräft..!
Stor kram, o hälsa frugan!
Mia

Anonym sa...

Kan man inte få se en bild på det "grymt snygga men förstora" bordet oxå? Så att man kan jämföra?
Hare

Anonym sa...

Ok,nu har jag kollat :-)
Jag tycker helt klart att du med gott samvete kan köpa den "nya" bordsgruppen :-)
Kram